EUobserver.com - Headline News

BBC News | Europe | World Edition

joi, 18 octombrie 2007

Obiectivele Uniunii conform Tratatului instituind o Constitutie pentru Europa

La articolul I-3 din Constitutia europeana se arata ca:

(1) Scopul Uniunii este de a promova pacea, valorile sale si bunastarea popoarelor sale.

(2) Uniunea ofera cetatenilor sai un spaţiu de libertate, securitate si justitie, fara frontiere interne, precum si o piata interna in care concurenta este libera si nu este denaturata.

(3) Uniunea actioneaza pentru dezvoltarea durabila a Europei, intemeiata pe o crestere economica echilibrata si pe stabilitatea preturilor, pe o economie sociala de piata foarte competitiva, care tinde spre ocuparea intregii forte de munca si spre progres social, precum si pe un nivel inalt de protectie si de imbunatatire a calitatii mediului. Aceasta promoveaza progresul stiintific si tehnic.

Uniunea combate excluderea sociala si discriminarile si promoveaza justitia si protectia sociala, egalitatea intre femei si barbati, solidaritatea intre generatii si protectia drepturilor copilului.

Aceasta promoveaza coeziunea economica, sociala si teritoriala, precum si solidaritatea intre statele membre.

Uniunea respecta bogatia diversitatii sale culturale si lingvistice si vegheaza la protejarea si dezvoltarea patrimoniului cultural european.

(4) In relatiile cu restul comunitatii internationale, Uniunea isi afirma si promoveaza valorile si interesele. Aceasta contribuie la pacea, securitatea, dezvoltarea durabila a planetei, solidaritatea si respectul reciproc intre popoare, comertul liber si echitabil, eliminarea saraciei si protectia drepturilor omului, si in special a drepturilor copilului, precum si la respectarea stricta si dezvoltarea dreptului international, inclusiv respectarea principiilor Cartei Organizatiei Natiunilor Unite.

(5) Uniunea isi urmareste obiectivele prin mijloace corespunzatoare, in functie de competentele care ii sunt atribuite prin Constitutie.

Un comentariu:

Ferentz spunea...

Hello!

Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
Site-ul cu picturile mele (800 unici/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

Adrian Moisa, artist aerografie

Y!mess desene_aerograf sau la telefon 0743521412.
Mii de multumiri, Adrian